The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Nieuws

  Wij zijn continu op zoek naar nieuwe systemen, producten en diensten om onze klanten te voorzien van de beste oplossing op het gebied van hoge temperatuur isolatie.

  • Een speciale, vuurvaste, energiebesparende, reflecterende coating!

   Tunneloven

   Stijgende energiekosten en de noodzaak om de CO2 uitstoot te verminderen zijn belangrijke overwegingen met betrekking tot de thermische verwerking.
   Lees meer

  • Bent u op zoek naar een flexibele, gelijk te gebruiken glasvezelafdichting?

   GPE GASKET

   Zoek dan niet verder! Onze GPE en GPE CB Gaskets zijn op maat gemaakte gebruiksklare afdichtingen, gemaakt van glasvezelmateriaal, met een acryl-latex bindmiddel en een speciaal ontworpen coating.
   Lees meer

  • Snel en makkelijk uw industriële oven isoleren?

   Picture1

   Dan zijn vezelmodules de ideale oplossing!
   Lees meer

  • Wist u dat wij vanaf heden ons papier (diverse kwaliteiten tot 1600°C) en o.a. aerogel dekens in mooie, kleine rollen kunnen snijden?

   IMG 1151

   Sinds kort hebben wij een gloednieuwe slitmachine in onze productie waarmee wij onze rollen in nog kleinere afmetingen kunnen snijden en omrollen. Deze machine gebruiken wij voornamelijk voor onze verschillende papieren en aerogel isolatiedekens. We kunnen voor u rollen papier op maat snijden en vervolgens oprollen tot kleine rollen! Naast papier kunnen we ook onze aerogel isolatiedekens op maat snijden en oprollen in rollen van diverse afmetingen.
   Lees meer

  • Maak kennis met onze Ecomab® producten!

   Ecomab Textiel

   Onze Ecomab® producten fabriceren wij in onze productiefaciliteit in Temse en worden o.a. gebruikt als deurafdichtingen voor boilers, ovens, reformers, als ovenwagenafdichtingen en in inspectieluiken.
   Lees meer

  • Eigen productie – Kwaliteit - Voorraadbeheer

   DJI 0278 verkleind

   De Insulcon Group is één van de grootste productiebedrijven in de internationale markt voor vuurvaste materialen. Met 40 jaar ervaring en kennis op het gebied van hittebestendige materialen,  hebben wij een compleet essentieel pakket aan diensten ontwikkeld. Een kleine greep uit onze  diensten die wij u onder de aandacht willen brengen:   
   Lees meer

  • Onze kantoren zijn dicht tijdens nationale feestdagen

   closed

   Insulcon B.V. Ons kantoor in Steenbergen Nederland is, in verband met nationale feestdagen, de volgende dagen gesloten. - Maandag 27 april - Maandag 4 mei - Dinsdag 5 mei - Donderdag 21 mei - Vrijdag 22 mei 
   Lees meer

  • Vuurvaste reparaties met Insulmould®

   Insulmould nieuwe verpakking 19 03 2020 klein

   Door de jaren heen kunnen vuurvaste materialen om verschillende redenen barsten of scheuren door bijvoorbeeld volumeveranderingen, expansie of zelfs ten gevolge van operationele factoren. Voor algemene vuurvaste reparaties heeft de Insulcon Group een compleet assortiment Insulmould® mouldables ontwikkeld; een zeer veelzijdig product.
   Lees meer

  • Wearflex® Dynamic Seals

   dynamicseal

   Onze Wearflex® Dynamic Seals zijn ontworpen om te voorkomen dat omgevingslucht het thermische proces binnendringt. Het binnendringen van koude lucht kan de efficiëntie van het proces verminderen en een onveilige of onstabiele situatie creëren.
   Lees meer

  • Het gebruik van de juiste hittebestendige isolatie betekent minder energie- en warmteverlies!

   Cryogel Z

   Periodieke controle om de duurzame en thermische efficiëntie van uw isolatie te behouden is essentieel voor alle industriële isolatietoepassingen en processen.
   Lees meer

  • COVID-19 Statement

   covid 19 small

   COVID-19 grijpt wereldwijd om zich heen en dit heeft gevolgen voor ons allemaal. Binnen de Insulcon Groep stellen wij de veiligheid van ons personeel en onze partners op de eerste plaats. Zo hebben we binnen onze groep verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om ondanks de omstandigheden een veilige werkomgeving te creëren.
   Lees meer

  • Wearflex® boiler covers voor (industriële) ketels

   Wearflex boiler cover

   Wearflex® boiler covers zijn perfect voor industriële ketels met warmte of warmtecomponenten. Wearflex® boiler covers voorkomen warmtestraling naar de omliggende componenten van boilers en bieden daarnaast persoonlijke bescherming voor de mensen die met of in de omgeving van de ketels werken.
   Lees meer

  • Europort 2019

   5dd2b19a32edd

   Van 5 t/m 8 november hebben wij samen met onze partner Unifrax Ltd. deelgenenomen aan Europort 2019. Een geslaagd evenement waarin we met verschillende interessante organisaties in contact zijn gekomen.Producten die we hebben laten zien zijn o.a. Cryogel Z, FyreWrap en Wearflex Q-fire compensatoren.
   Lees meer

  • Kijk binnen bij bedrijven - 17 september 2019

   Social post

   Dinsdag 17 september jl. heeft Insulcon B.V. voor de 2e keer weer deelgenomen aan “Kijk binnen bij bedrijven”. Dit was de 2e keer dat we de deuren voor het grote publiek hebben opengezet.
   Lees meer

  • Kijk binnen bij bedrijven - 17 september 2019

   KBBB Banner Facebook wijdoenmee bewerkt final

   Insulcon B.V. heeft op 2 april dit jaar deelgenomen aan “Kijk binnen bij bedrijven”. De deelnemers die zich hadden aangemeld op deze dag kregen o.a. een rondleiding in ons bedrijf waarbij ze kennis hebben gemaakt met onze collega's op de werkvloer en met onze producten.Na vele positieve reacties van de deelnemers van deze zeer geslaagde dag, hebben wij ons gelijk weer ingeschreven voor september 2019.
   Lees meer

  • ISO 9001:2015, ISO 14001-2015 en VCA** 2017/6.0

   De audits voor verlenging van onze ISO 9001:2015, ISO 14001-2015 en VCA** 2017/6.0 certificaten zijn weer positief afgesloten!
   Lees meer

  • Fyrewrap LT voor toepassingen in de maritieme sector

   fyrewra

   Lichtgewicht FyreWrap® LT systemen FyreWrap® LT deken is een flexibele, lichtgewicht isolatiedeken bestand tegen hoge temperaturen. De isolatiedeken is specifiek ontworpen voor passieve brandveiligheid. FyreWrap® LT deken is 100% anorganisch en bevat geen binders. Hierdoor ontstaan er geen ongewenste rookgassen als de deken wordt verhit.  FyreWrap® LT deken  • Heeft uitstekende isolatiewaardes en een smeltpunt van > 1330°C • Is zowel leverbaar met als zonder een waterafstotende coating • Is verkrijgbaar met verschillende folie en glasdoek afwerkingen • Heeft diverse A30-A60 certificeringen (Bureau Veritas, US Coast Guard) • Is niet-brandbaar • Is toepasbaar in diverse marine deck en bulkhead systemen • Is makkelijk te installeren  Door de uitstekende isolatiewaarde resulteren de dunne, lichtgewicht FyreWrap® LT systemen  in lagere installatiekosten en een aanzienlijke gewichtsbesparing. Dit maakt Fyrewrap® LT deken tot een unieke deken die voor iedereen binnen de maritieme sector van toegevoegde waarde is.
   Lees meer

  • Wearflex® website update!

   Sinds kort is onze Wearflex® website ook beschikbaar in het Frans! 
   Lees meer

  • Graag willen we iedereen bedanken voor het bezoeken van onze beursstand!

   Social post Insulcon 01

   Afgelopen maand heeft de Insulcon Groep (Insulcon B.V. & Keramab N.V.) samen met Unifrax Ltd deelgenomen aan Maintenance NEXT 2019. Gedurende drie dagen hebben we veel bezoekers mogen ontvangen op onze beursstand waar we onze nieuwste producten en oplossingen op het gebied van thermische isolatie hebben laten zien.
   Lees meer

  • Maintenance NEXT 2019

   Billboard


   Lees meer

  • KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN

   KBBB Banner Linkedin nieuwebaan

     In de week van 1 t/m 6 april 2019 vindt KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN plaats. Bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal zetten hun deuren open voor mensen op zoek naar een nieuwe baan.
   Lees meer

  • Produkt in de spotlight: Ecomab® specialty glass fibre rope & Insulcoat 1260 RFL

   Ecomab CPKEID rope for wagons

   We zetten weer eens enkele van onze geweldige producten uit ons leveringsprogramma in de schijnwerpers. Ecomab specialty glass fibre rope & Insulcoat 1260 RFL. Deze producten staan voor duurzaamheid, CO2-reductie en vooral ook efficiëntie.
   Lees meer

  • Fibercon Expandable Felt

   exp felt klein

   Fibercon Expandable Felt (expandeert 3x);Dé oplossing voor het (op)vullen van Expansievoegen
   Lees meer

  • Sinds kort hebben wij goten ontwikkeld die geschikt zijn voor het transporteren van gesmolten zink!

   EasyFlow S Product

   De Insulcon Groep kan u een breed scala van hoog temperatuurbestendige producten aanbieden, toepasbaar in de non-ferro industrie. Eén van deze producten zijn onze:
   Lees meer

  • Insulcon in space!

   insulconspace

   Voor de tweede keer in Insulcon's geschiedenis is een door Insulcon geleverd product gelanceerd voor een toepassing buiten onze atmosfeer. Deze keer in Advanced Closed Loop System (ACLS), uitgevonden door Airbus & ESA.
   Lees meer

  • Onze "in-house" geproduceerde blisters

   Het is volop zomer met hoge temperaturen, maar wij denken al aan volgend seizoen...........
   Lees meer

  • De lancering van onze nieuwe Wearflex® website

   Wearflex

   Met gepaste trots willen wij de lancering van onze vernieuwde Wearflex® website aankondigen. www.wearflex.com.  Naast het vernieuwde ontwerp is ons doel om u via een nog makkelijkere weg meer over onze Wearflex®, Refrex® producten en oplossingen te informeren. Wij vertrouwen erop dat de nieuwe website met de frisse uitstraling gemakkelijk toegang geeft tot de gewenste informatie en waarderen uw mening!Onze nieuwe website is momenteel alleen in het Engels beschikbaar. In de komende weken zullen hier de Nederlandse, Duitse en Franse pagina's aan worden toegevoegd.
   Lees meer

  • In-house workshop & demonstratie van Aerogel producten

   Op 26 april jl. heeft Keramab N.V. een spectaculaire in-house workshop & demonstratie van Aerogel producten gegeven voor de Kaefer delegatie op onze hoofdkantoor Insulcon B.V. te Steenbergen – Nederland. Dit werd gegeven/gedemonstreerd door Mr. Shane Hebert van Aspen Aerogel Inc. Bij deze demonstratie werden o.a. de voordelen van Aspen producten getoond. Het was een zeer succesvolle dag.
   Lees meer

  • VIB seminar bij Insulcon Steenbergen

   Compilatie Wearflex2

    
   Lees meer

  • Introductie Insulfrax LTX

   Insulfrax LTX bewerkt voor e mailing

   Met de introductie van INSULFRAX® LTX en ISOFRAX® 1400 kunnen we u een volledig assortiment aan lage biopersistente producten tot 1400°C aanbieden.
   Lees meer

  • Isofrax® 1400 een nieuwe revolutionaire vezel met een classificatietemperatuur van 1400°C

   Isofrax 1400 logo

   De vraag naar hoge temperatuurbestendige bio-oplosbare producten wordt steeds groter. Isofrax® 1400 is een nieuw product dat aan deze behoefte voldoet en tegelijk over een classificatietemperatuur van 1400°C beschikt.
   Lees meer

  • Uitnodiging seminar voor haardenfabrikanten


   Lees meer

  • Afdeling Wearflex® is klaar voor de toekomst!

   06062017

   Afdeling Wearflex® is klaar voor de toekomst
   Lees meer

  • Innovatieve in-house productieprocessen volgens klantspecificatie

   Collage

   Insulcon is één van de grootste distributie- en productiebedrijven in de internationale markt van hoge temperatuur isolatie en vuurvast producten. Een groot magazijn en eigen productiefaciliteiten zorgen ervoor dat onze producten op korte termijn beschikbaar zijn.
   Lees meer

  • De Insulcon Groep breidt uit; Opening nieuw kantoor in Zwitserland

   Insulcon Projects 2

   Sinds het begin van dit jaar heeft de Insulcon Groep haar diensten verder uitgebreid door de opening van een nieuwe vestiging in Zwitserland, Insulcon Projects S.A.
   Lees meer

  • Uitbreiding magazijn in Neuss (Duitsland)

   Lager Neuss 4 650x300

   Nadat Insulcon reeds in juni 2016 met een nieuw kantoor in Neuss uitgebreid heeft, is nu ook het bijbehorende magazijn geopend. 
   Lees meer

  • VCA** certificaat

   Op 24 oktober heeft Insulcon B.V. de VCA** certificering ontvangen.
   Lees meer

  • Insulcon demoulder gaskets

   Demoulder gasket Nr. 1cut

   The Insulcon demoulder gasket is a packing, produced by braiding several types of yarns to form a round, somewhat flexible endless gasket ring, covered evenly with wire mesh. The gaskets are being produced in our modern production facilities in Temse, Belgium known as KERAMAB N.V.
   Lees meer

  • Weed burning products

   ENERGY EFFICIENT, HIGH TEMPERATURE INSULATING PRODUCTS FOR YOUR (HOT GAS) WEED BURNING MACHINES!
   Lees meer

  • Refrex® Textile Products

   Please find below an overview of our technical datasheets (TD), safety datasheets (SDS) and leaflets. If you cannot find the information you are looking for, please contact our marketing department marketing@insulcon.com.
   Lees meer

  • Wearflex® Isolatiematrassen

   Wearflex Insulation Covers

   Wearflex® insulation covers (WIC’s) zijn handgemaakte geprefabriceerde isolatiematrassen welke voor de warmte- en geluidsisolatie van complexe vormen gebruikt worden.
   Lees meer

  • Wearflex® Quilted Sleeves

   Insulcon - Wearflex Quilted Sleeves 1

   Wearflex® Quilted Sleeves zijn ontwikkeld om alle soorten buisdoorvoeringen door een muur of het dak van bijvoorbeeld kraakfornuizen te dichten.
   Lees meer

  • Wearflex® Springjoints

   Springjoints klein

   Wearflex® Springjoints zijn flexibele, hittebestendige afdichtingen. Ze zijn ontworpen als om als afdichtingen van leidingdoorvoeringen, zoals bijvoorbeeld in kraakfornuizen te fungeren.
   Lees meer

  • Refrex® Heatshields

   Heatshield 2009

   Refrex® hitteschilden zijn geprefabriceerde, klantspecifieke, flexibele hitteschilden die tot 60% van de warmtestraling reflecteren.
   Lees meer

  • Nieuwe bedrijfsfilm: De Insulcon groep in drie minuten

   Met trots presenteren wij onze nieuwe bedrijfsfilm. De nieuwe film geeft in ruim drie minuten een goed beeld van de Insulcon groep, de medewerkers, het hoofdkantoor en zusterbedrijven, in-house productie en natuurlijk onze service en hogetemperatuur-oplossingen.
   Lees meer

  • Aluminium industrie - Dross persprocedure

   Insulcon heeft een oplossing ontwikkelt om de dross-perspan tijdens de dross-persprocedure schoon te houden.
   Lees meer