The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Eigen productie – Kwaliteit - Voorraadbeheer

  De Insulcon Group is één van de grootste productiebedrijven in de internationale markt voor vuurvaste materialen. Met 40 jaar ervaring en kennis op het gebied van hittebestendige materialen,  hebben wij een compleet essentieel pakket aan diensten ontwikkeld. Een kleine greep uit onze  diensten die wij u onder de aandacht willen brengen:   

  Eigen productie - engineering en maatwerk

  Wearflex productiehal 6

  Onze specialisten ontwikkelen een geheel nieuw product dat op basis van uw wensen/tekeningen kan worden aangepast aan uw normen. Onze dagelijkse activiteiten en diensten zijn o.a. ontwerpstudies, thermische berekeningen, technische (3D) tekeningen, inclusief protocollen.
  Wij houden ons graag bezig met de thermische problemen van onze klanten. Door de voortdurend veranderende markten en behoeften investeert de Insulcon Group voortdurend in diverse machines en vakbekwame mensen. Wij faciliteren CNC-freesmachines, automatische stansautomaten, zaagapparatuur, een operationele textiel- en vacuümvorminstallatie, naaiateliers en watersnijders, enz. Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte, duurzame, hoge temperatuurbestendige producten en systemen te produceren voor bijna alle industriële toepassingen.

  Kwaliteit
  Kwaliteit is één van de belangrijkste aspecten binnen de Insulcon Group. Wij zijn ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 gecertificeerd. Internationaal erkende normen die ervoor zorgen dat onze producten, diensten en milieuverantwoordelijkheden voldoen aan de behoeften van onze klanten door middel van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem. Ook zijn we gecertificeerd voor veiligheidscertificaat VCA** 2017/6.0. Met dit certificaat bevestigen wij onze zorgvuldige en veilige werkwijze en zorg voor onze medewerkers.

  Voorraadbeheer / Magazijnen

  Doordat wij zijn uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende distributie- en productiegroep, kunnen wij de uitvoering van de goederenstroom beter stroomlijnen. We zijn trots op onze grote magazijnen en productiefaciliteiten van > 78.000 m3 in Steenbergen (NL) en 43.000 m3 in Temse (BE). Al onze locaties in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland zijn zeer gunstig gelegen door de nabijheid van bijvoorbeeld snelwegen van en naar belangrijke (haven)steden zoals Rotterdam (NL), Antwerpen (BE), Düsseldorf (DE) en Milaan (IT). Wij kunnen u voorzien van volledige documentafhandeling, verpakkings- en certificaatverwerking voor speciale projecten en exportdoeleinden.

  Visual Warehouse and shipping