The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Hoge temperatuur oplossingen voor gas-, hout-, olie- en bio-fuel gestookte kachels

  Als bekende speler in de OEM industrie van domestic appliances, op het gebied van hoge temperaturen, hebben wij veel ervaring in specifieke toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor de gas-, hout-, olie en bio-fuel gestookte kachels. We hebben een complete range producten voor deze toepassingen voor kachels, die wij produceren in onze eigen productiefaciliteiten in Steenbergen (Nederland) en Temse (België).

  Vanwege onze eigen productie en warehousing zijn wij in staat om onze klanten een snelle en betrouwbare levergraad te bieden. Graag laten we hier een paar highlights van onze producten aan u zien.

   

  Insulcon - HTTP E Glasproducts - hittebestendige textielproducten

  Hittebestendige textielproducten

  We produceren een grote range hittebestendige textielproducten (tot 1260°C). Wij adviseren gebreide E-glasvezel koorden als de beste oplossing voor het afsluiten van deuren van kachels. 

  Gebreid E-glasvezelkoord is een zacht, veerkrachtig product, dat verkrijgbaar is in een aantal verschillende diktes en samenstellingen voor een breed temperatuurbereik. Onze E-glasvezel producten zijn beschikbaar in een zwarte en witte uitvoering, met of zonder zelfklevende montagestrip. Als fabrikant van hittebestendige textiel producten is E-glasvezel een van onze expertises en zijn wij in staat om aan vrijwel elke vraag te voldoen.

   

  Insulcon - Insulputty stove kit - Insulputty kachelkit

  Hittebestendige kachel kit

  Insulputty is geurloze vezelvrije coating, welke bestand is tegen temperaturen tot 1250°C.

  Wij leveren onze Insulputty kachel kit, die zorgt voor een harde en vuurvaste oppervlakte! Insulputty kachel kit is een perfect oplossing om bijvoorbeeld scheuren te repareren in onder andere haardoppervlakten en houtgestookte kachels. 

  Onze Insulputty kachel kitten zijn verkrijgbaar in ready to use knijptubes, partronen, blikken en emmers.

  Insulputty kan ook geleverd worden als private label en/of customised verpakking.

   imidesign

  Imidesign® P kachel wanden

  Imidesign® P kachelwanden worden geproduceerd met Pumicon®, een hoge kwaliteit vermiculite. Externe tests hebben de uitstekende sterkte in vergelijking tot andere aanbieders bewezen. Vanwege de eigen productie kunnen we voor kleine aantallen onze stansmachines inzetten of voor grotere series een proces waarbij we de producten persen.

  Daarnaast bieden we een RFL (reflecterende) coating aan die het product sterker maakt en de kachelwand een verfijnd en modern uiterlijk geeft.

   

  blister kachelmailing

  Aftersales producten makkelijk verpakt

  Onze producten met OEM kwaliteit zijn ook beschikbaar voor de consument. Verkrijgbaar in handige verpakkingen. Er komt een periode dat de kachel onderhoud nodig heeft. Ons service aanbod omvat verpakkingen met koord in verschillende vormen, lengtes en diameters. Verpakt met of zonder lijm.

  Onze producten zijn uitermate geschikt voor "private label" oplossingen.

  Nieuwsgierig naar onze oplossingen? Aarzel niet om een van onze specialisten te contacten via onderstaand formulier of stuur een email naar marketin@insulcon.com!