The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Innovatieve in-house productieprocessen volgens klantspecificatie

  Insulcon is één van de grootste distributie- en productiebedrijven in de internationale markt van hoge temperatuur isolatie en vuurvast producten. Een groot magazijn en eigen productiefaciliteiten zorgen ervoor dat onze producten op korte termijn beschikbaar zijn.

  Als gevolg van de continu veranderende markten en behoeften van onze klanten investeert de Insulcon groep doorlopend in diverse productiemiddelen, zoals CNC-freesmachines, geautomatiseerde snijmachines voor weefsels, automatische stansmachines, een volledig operationele textiel- en vacuümvormfabriek, een naaiatelier, watersnijders, etc.

  Hierdoor zijn wij in staat om op maat gemaakte, duurzame, hittebestendige producten en systemen te vervaardigen voor bijna elke toepassing.

  Innovatieve in-house productieprocessen volgens klantspecificatie:

  Vacuümgevormde producten zoals Insulvac®

  Verschillende vormen (zoals kijkgaten en branderblokken), diktes, densiteiten en kwaliteiten tot 1600°C worden geproduceerd.

  Watersnijmachine voor producten zoals lobstertails

  Wij onderscheiden ons door de implementatie van innovatieve productieprocessen en het leveren van oplossingen met een optimale balans tussen meerwaarde en kosten.

  CNC gestuurde productieprocessen zoals snijden en frezen

  Innovatieve productieprocessen maken het mogelijk een groot assortiment aan systemen en oplossingen te produceren die probleemstellingen beantwoorden waar onze klanten dagelijks mee te maken hebben. Alle producten worden volgens de laatste technologieën en CNC gestuurde machines geproduceerd en bewerkt.

  Hittebestendig industrieel textielfabriek @ Keramab N.V.

  Een groot assortiment aan hittebestendig isolatie- en afdichtingsmateriaal wordt klantspecifiek geproduceerd, zoals gedraaid koord, afdichtingskoord, gevlochten en gebreide pakkingen en hoezen, geweven en gebreid tape en doek.

  Mouldables en reparatiepasta zoals Insulmould® mouldables

  Wij produceren een compleet assortiment aan mouldables en reparatiepastas tot 1700°C die als krimpnaadvulling en voor algemene reparaties gebruikt kunnen worden.

  Meer informatie over andere productie-units zoals onze Wearflex® en Imidesign® afdelingen.

  Kiezen voor de Insulcon groep betekent kiezen voor:

  LANGDURIGE KENNIS; HOOG GEKWALIFICEERDE MEDEWERKERS; ONDERZOEK EN ONTWIKKELING; DOELGERICHTE PRODUCTIEPROCEDURES; BETROUWBAARHEID; OPTIMALE BALANS TUSSEN MEERWAARDE EN KOSTEN.