search

10 Bewezen Voordelen voor Cryogel® isolatie

De 25 grootste raffinaderijen ter wereld vertrouwen op Cryogel® isolatie. Dit roept de vraag op: waarom gebruiken zij het? In dit artikel worden 10 redenen besproken waarom bedrijven dit specifieke isolatiemateriaal gebruiken voor hun cryogene toepassingen.

Over Cryogel® isolatie

Cryogel® is een isolatiemateriaal dat gebruikt kan worden bij temperaturen tot -200°C. Het materiaal is een gepatenteerde nanotechnologische vorm van silicaat-aerogelisolatie met een niet-geweven, glasvezelvulling om het materiaal te versterken. Cryogel® kan in specifieke afmetingen worden gemaakt zodat er een oplossing op maat voor uw cryogene toepassing ontstaat.

Waarom Cryogel®?

De lage thermische conductiviteit maakt het materiaal een voor de hand liggende keuze voor thermisch beheer, waar het dunne en lichte configuraties biedt. In combinatie met de andere eigenschappen die het materiaal te bieden heeft, krijgen operators de beschikking over een materiaal dat tegelijkertijd ook geschikt is in allerlei soorten installaties.

Insulcon - Aerogel Cryogel Z Application insulation - Aerogel superisolatie

Voorbeelden van toepassingen

Gascondensatie installaties

Cryogene pijpleidingen

Gastanks

Afsluiters en flenzen

Stijgleidingen en laadarmen

10 Bewezen voordelen

✓ Snelle installatie

Het aanbrengen van Cryogel® Z vergt geen uitgebreide arbeid en kost gemiddeld zo'n 50% van de installatie-uren in vergelijking met concurrerende producten. Insulcon kan u voorzien van installatie-instructies die u helpen om het materiaal snel te installeren. Werknemers kunnen Cryogel® Z installeren met verschillende afwerkingen, zoals alle vormen van bevestiging zoals: metalen bekleding, PVC, glas-mastiek, glasvezelversterkte kunststof (GRP), polymere en asfalt membraansystemen.

✓ Geen krimpvoegen nodig

Cryogel® Z heeft een uitzettingscoëfficiënt die vergelijkbaar is met die van staal, waardoor krimpvoegen niet nodig zijn. Hierdoor is de installatie eenvoudiger en sneller en is er minder kans op fouten tijdens de installatie en ontstaan er geen lekkages/koudebruggen als gevolg van falende voegen.

✓ Herbruikbaar materiaal

Inspecties, onderhoud, reparaties en aanpassingen aan installaties leiden er meestal toe dat bestaande isolatiematerialen worden vervangen. Met Cryogel® Z kunt u het materiaal eenvoudig verwijderen wanneer dat nodig is en het weer terugplaatsen wanneer het werk aan de installatie is voltooid.

✓ Maakt installatie in nauwe ruimtes mogelijk

Dankzij de lage thermische conductiviteit van Cryogel® Z kunnen ingenieurs dunnere configuraties ontwerpen met dezelfde thermische eigenschappen als concurrerende configuraties. Hierdoor kan Cryogel® Z ook worden gebruikt in moeilijk bereikbare ruimtes met beperkte toegang, waardoor probleemgebieden gemakkelijker kunnen worden geïsoleerd.

I003708

✓ Lager verzendvolume

Op maat gemaakte producten worden plat verpakt, waardoor het volume voor transport afneemt. Een lager transportvolume vereist minder handling en verlaagt de totale transportkosten.

✓ 4-in-1 oplossing

Het materiaal biedt naast de uitstekende thermische isolatie-eigenschappen duidelijke voordelen. Cryogel® Z kan ook worden gebruikt in systemen met passieve brandbescherming (PFP) van klasse H en J. Daarna biedt het materiaal bescherming tegen cryogene lekken en akoestische demping. Dit maakt één voorraadhoudende oplossing voor meerdere oplossingen mogelijk.

✓ Lage thermische conductiviteit

 Thermal conductivity different materials

✓ Passieve brandbescherming (PFP)

Cryogel® Z is getest volgens de OTI-95 634 jet brandcurve en de koolwaterstofcurve volgens UL1709 en configuraties voor gebruik in industriële passieve brandbeschermingsoplossingen zijn beschikbaar. Klik hier voor meer informatie klik hier voor Marine en Offshore.

✓ Bescherming tegen cryogene lekken (CSP)

De uitstekende isolatie-eigenschappen in combinatie met het feit dat het materiaal flexibel blijft, zelfs bij blootstelling aan plotselinge cryogene temperaturen, zorgen ervoor dat Cryogel® zijn integriteit en isolatie-eigenschappen behoudt in het geval van een cryogene lekken. Deze eigenschappen maken het een uitstekende keuze als beschermingsmateriaal tegen cryogene lekken voor leidingen, apparatuur en constructies.

Cryogel® biedt zowel PFP als CSP in dezelfde toepassing. Door koude lekken worden de passieve brandwerende eigenschappen van het isolatiemateriaal niet aangetast, waardoor het een voor de hand liggende keuze is voor LNG-gebruik.

✓ Akoestische isolatie

Als er ook akoestische demping nodig is, biedt Cryogel® Z configuraties die voldoen aan ISO 15665 klasse A2, B2, C2, en Shell D2.

Voorbeelden van industrieën

Olie- & gasindustrie - gebruikt bij 's werelds 25 grootste raffinagebedrijven.

(Petro-) Chemische Industrie - geïnstalleerd door de top 20 petrochemische bedrijven.

Offshore - dun en duurzaam voor pijp-in-pijp toepassingen. Gecertificeerd volgens IMO deel 2 en 5.

Op maat gemaakte vormen

Om de planning van projecten te halen en te overtreffen, moeten werknemers rekening houden met vertragingen door weersomstandigheden, productievertragingen en inefficiënte logistiek. Met behulp van onze moderne machines, zoals CNC gestuurde waterstraal snijmachines zijn wij in staat om al uw producten op maat te leveren voor uw specifieke cryogene toepassing.

Insulcon's in-house engineering afdeling is volledig uitgerust om u te ondersteunen bij het bepalen van de gewenste afmetingen en ontwerpen. Wij hebben met succes vele projecten geleverd met op maat gemaakte Cryogel® Z bestemd voor de isolatie van toepassingsgebieden zoals rechte pijpen, ellebogen, T-stukken, verloopstukken, flenzen, afsluiters, vaten en andere apparatuur, met het voordeel van een betere pakkingsefficiëntie en snel op zijn plaats getaped. Voor meer technische informatie kunt u onze datasheets hieronder raadplegen.

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

13-03-2023

Insulcon, dé leverancier van hoge temperatuur isolatie voor uw industriële oven!

Read more