search

Energie besparing en CO2 reductie bij gebruik van de juiste hoge temperatuur afdichtingsmaterialen

Consumenten worden steeds meer energie bewust. De vraag naar huishoudelijke producten die energie-efficiënter zijn en dus minder CO2 uitstoten stijgt. Een belangrijk product in dit perspectief is de huishoudelijke condensatieketel (cv-verwarmingsketel).  

De Insulcon Groep is hierop voorbereid! Door jarenlange ervaring levert Insulcon een oplossing voor elk thermisch vraagstuk voor de OEM huishoudelijke verwarmingsketelmarkt. We lichten hier een aantal van onze producten uit:   

 

 

 

  • In-house engineering - R&D Support - uitgebreide CNC productiefaciliteiten -  Hoogwaardige kwaliteit - Moderne warehousing, logistieke faciliteiten -
    Hoge en betrouwbare leveringsgraad!
     

 

Gestanste delen klein.1

Hoge temperatuur (glas) vezel isolatie
tot 1400°C 

De rigide eigenschappen van onze laag bio-persistente ketelplaat (1200°C), flexibele felt en papier producten, die voornamelijk gebruikt worden als isolatie van de verbrandingskamer, zorgen voor een doeltreffende thermische isolatie, maar ook voor stevigheid van de constructie. Een betere isolatie van de ketel geeft betere prestaties van de ketel op het gebied van energieverbruik en levensduur en vermindert als gevolg daarvan de CO2 uitstoot. De onderdelen worden volgens uw specificaties geproduceerd! 

 Gasket in boiler klein      GPE CB druppels

GPE afdichtingen 

GPE pakkingen zijn gebruiksklare pakkingen voor o.a. het afdichten van de warmtewisselaar van HR- condensatieketels. Door een speciale impregnering zijn de GPE pakkingen waterafstotend en ontwikkelen zij geen giftige dampen bij blootstelling aan hoge temperaturen. Bovendien hebben zij een minimale gasdoorlaatbaarheid. GPE pakkingen, in tegenstelling tot andere pakkingen, behouden zij hun plastische, elastische eigenschappen, ook in extreme omstandigheden. Dit betekent dat de GPE pakkingen zeer goed presteren bij hoge temperaturen en vochtige omgevingen. GPE pakkingen zijn maatwerk op het gebied van vorm en afmeting. Zij worden volgens uw specificaties geproduceerd.   

 

Klik hier voor een gratis sample van onze GPE afdichting! 

 URS klein

Ultimate ring seals (URS)
Eindloze koordafdichtingen 

Ultimate ring seals (URS) zijn eindloze textiel koordafdichtingen die o.a. worden gebruikt om de voorplaat van de warmtewisselaar af te dichten. Door de unieke eindloze constructie van de URS (als een ring) is er geen lijm, stiksel of tape nodig om de uiteinden te fixeren. Dit voorkomt de typische problemen die zich voordoen bij het gebruik van conventionele afdichtingen zoals verdikkingen, onnauwkeurige afmetingen en zwakke plekken waar de uiteinden zijn samengevoegd. Daarnaast hebben onze eindloze textiel koordafdichtingen een ongekend hoge treksterkte en hoge chemische weerstand (tot 1250°C). Een uniek product dat verkrijgbaar is in diverse afmetingen. 

  

  • Bovengenoemde producten zijn slechts een deel van ons leveringsprogramma voor de OEM markt voor huishoudelijke ketels! 

 

 

The Wearflex® boiler cover is een speciaal product binnen onze productline: 

Wearflex® boiler covers zijn perfect voor industriële ketels met warmte of warmtecomponenten. Wearflex® boiler covers voorkomen warmtestraling naar de omliggende componenten van boilers en bieden daarnaast persoonlijke bescherming voor de mensen die met of in de omgeving van de ketels werken.

Naast bescherming tegen hoge temperaturen fungeren onze Wearflex® boiler covers ook als akoestische isolatie (geluidsabsorptie). Wearflex® boiler covers worden vervaardigd uit hoogwaardige hittebestendige weesfels in combinatie met één of meerdere lagen isolatiedeken. Als gevolg hiervan kunnen ketelfabrikanten veilige en geluidsarme apparaten ontwikkelen. Wearflex® boiler covers hebben een duurzame constructie, zijn op maat gemaakt om aan elke gewenste vorm te voldoen.

Ze zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen, waardoor ketelinspecties vergemakkelijkt worden. Afhankelijk van uw specifieke wensen en parameters, ontwerpen wij een boiler cover die bij uw persoonlijke wensen past. Al onze Wearflex® producten worden vervaardigd in onze fabriek in Steenbergen (NL). 

Insulcon - Wearflex Production1 - Wearflex-productie

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

13-03-2023

Insulcon, dé leverancier van hoge temperatuur isolatie voor uw industriële oven!

Read more