search

Fyrewrap LT voor toepassingen in de marine en offshore

FyreWrap® LT Blanket zijn flexibele 1200°C AES (LBP) wollen isolatiedekens, ontworpen om een lichtgewicht passieve brandbeveiliging te bieden voor marine en offshore toepassingen, zoals schotten, dekken, wanddoorvoeringen en procesleidingen. De passieve brandwerende eigenschappen minimaliseren de risico's op brand, zelfs als er onder zware omstandigheden wordt gewerkt.

De vezel spintechnologie van Unifrax, gecombineerd met het mechanisch naald spinnen van de vezels, maakt bindmiddelen in het materiaal overbodig, waardoor tijdens een brand geen rookontwikkeling optreedt. Dit materiaal heeft een hoge treksterkte en superieure thermische-, akoestische- en trillingbestendige eigenschappen. Daarnaast kunnen deze dekens worden gebruikt in systemen met A-, N-, H- en J-classificatie

Professionele bekledingen

Wanneer de isolatie wordt gebruikt op plaatsen die aan weersomstandigheden of mogelijke fysieke schade zijn blootgesteld, kunnen beschermende bekledingen zoals aluminiumfolie, glasdoek en weerbestendige bekleding of bekleding, de deken beschermen. 

Offshore platform, Steel Deck, Yacht solutions

Voordelen

FyreWrap® LT Blankets bieden brandwerende isolatie voor verschillende beoordeelde samenstellingen op maritieme en offshore structuren. De dunne, lichtgewichten systemen in combinatie met een flexibele productvorm resulteren in lagere installatiekosten. Dit geeft ontwerpers de mogelijkheid om constructies te ontwerpen die minder draagkracht vereisen voor isolatiematerialen.

De bouwers kunnen het materiaal veel gemakkelijker installeren, wat arbeidskosten bespaart. Ook de eigenaars profiteren van het lagere gewicht van de constructie, waardoor de snelheid van het vaartuig toeneemt, er minder brandstof wordt verbruikt en bovendien het beschikbare laadvermogen kan worden vergroot. 

Gemakkelijke montage

De dekens kunnen worden aangebracht met een pen en sluitring bevestigingssysteem. Deze dekens kunnen worden gebruikt voor thermische isolatie, geluidsdemping, explosiebestendige en dunnere isolatie, allemaal in één materiaal. In de video hieronder kunt u de volledige toepassing op de verschillende oppervlakken zien.

Ease of Application Application Fyrewrap

FyreWrap® kabel isolatie

Het FyreWrap® assortiment kan ook worden toegepast voor het isoleren van kabels, deze isolatie biedt een dunne, flexibele, isolerende omwikkeling die is ontworpen voor het isoleren van kabelgoten en -buizen. 

Technical datasheet FyreWrap® Cable Insulation (EN)

Video

Voor meer passieve brandbeveiliging oplossingen, klik hier.

Lijst met certificaten

Technical datasheet FyreWrap® LT (EN)

Overview certificates  (EN)

Klik hier om een e-mail te verzenden om certificaten aan te vragen van het overzicht.

 

Fyrewrap LT Blanket - Insulcon - Keramab

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

13-03-2023

Insulcon, dé leverancier van hoge temperatuur isolatie voor uw industriële oven!

Read more