search

Insulcon, dé leverancier van hoge temperatuur isolatie voor uw industriële oven!

Heeft u de juiste isolatie in uw industriële oven? 

De juiste isolatie in een industriële oven is van cruciaal belang. Het heeft immers invloed op een constant bedrijfsproces en dus op een optimale en kwalitatieve productie output. Een oven, zoals bijvoorbeeld ammonia & hydrogen reformers, smeltovens, keramische- en tunnelovens, is een grootverbruiker van energie en om de isolatie hiervan op een goede manier te verzorgen, kunt u kosten besparen door dit verbruik te verminderen waar mogelijk.

Insulcon levert een isolatieprogramma voor industriële ovens, zoals in de breedste zin van het woord. En omdat wij diverse productie- en conversie-fabrieken hebben, zijn wij uitermate goed uitgerust om onze producten tailormade voor u te produceren. Dit doen wij al sinds 1980 en we leveren wereldwijd!

Een greep uit ons leveringsprogramma “isolatie in industriële ovens”:

- Industriële textiel- en afdichtingsproducten tot 1400°C

Denk hierbij aan koorden, pakkingen en andere textiel afdichtingen voor bijvoorbeeld ovendeuren en flensverbindingen, Wearflex® flexibele quilted sleeves, tube seals, telescopic seals en andere afdichtingen om flexibel de doorgangen van de ovend af te dichten. Voor de vele mogelijkheden, check hiervoor onze websites https://www.insulcon.com/products/industrial-textile-products/ en https://www.wearflex.com/en/products.

Hoog temperatuur textiel afdichtingskoord in een aluminium wasser

- Modulebekledingssystemen tot 1600°C

Vezelmodules, specifiek ontworpen om te voldoen aan de thermische isolatie-eisen van industriële ovens. Wij bieden deze lichtgewicht, hoge temperatuurbestendige geprefabriceerde modules aan en helpen bij de engineering van de juiste materialen en installatieprocedure.

Vezelmodules

- Hitteschilden tot 1370°C

Bij overmatige stralingswarmte of oververhitte gedeeltes in uw fornuis, hebben wij speciale, flexibele Refrex® en Wearflex® op maat gemaakte hitteschilden. Onze hitteschilden kunnen wel tot 60% van de stralingswarmte reflecteren.

Refrex 1400 hitteschild

Insulvac® vacuum peepholes tot 1600°C

Onze productiefaciliteit in Steenbergen (Nederland) produceert een breed scala aan Insulvac® vacuum gevormde producten met hoogwaardige vuurvaste vezels, waaronder ook complexe vormen, zoals bijvoorbeeld kijkgaten voor in uw oven. Belangrijke voordelen van deze oplossing zijn het lage gewicht, het lage warmtegeleidingsvermogen en hoge thermische schokbestendigheid.

Vacuüm gevormd kijkgat

Nieuwsgierig naar meerdere hittebestendige oplossingen voor uw industriële oven? Kijk even op onze website of neem contact op met één van onze specialisten.

Naast bovenstaande producten, ondersteunen wij onze partners met onze technische services zoals hot endoscopy inspectie, hot spot repair, engineering, installatie en supervisie. Voor meer informatie, klik op de linken of neem contact met ons op.

Kortom, wij werken graag met u samen, om u de beste oplossing te bieden op het gebied van isolatie en om het beste uit uw productieproces te halen!

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

14-06-2024

"One-Stop-Shop Leverancier" Insulcon!

Read more