The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Projecten

  Wij zoeken en ontwikkelen voortdurend nieuwe systemen, producten en diensten om onze klanten te voorzien van de nieuwste en beste oplossing voor elke hogetemperatuurtoepassing.

  Ons team van hooggekwalificeerde engineers volgt continu de laatste trends in de thermoprocesindustrie.

  • Infraroodscan en Hot Spot Reparatie in Duitsland

   Case study

   *Hot Spot Reparatie - casestudy*
   Lees meer

  • Speciaal transport voor Wearflex® Q-Chem unit

   P1040070 kl

   Het jaar 2016 is met de oplevering van een project voor Venezuela goed begonnen. Het gaat hierbij om 4 weefselcompensator units (Wearflex® Q-Chem Expansion Bellows) met afmetingen boven de 4 meter.
   Lees meer

  • Hitteschild voor kart met straalmotor

   P1030655 2

   Insulcon's blik op innovatie wordt deze keer weer duidelijk gemaakt, dit door het mee ontwikkelen van hittebestendig isolatiemateriaal voor een proefstuk van een scholier uit Gameren. Het gaat hierbij om een straalmotor aangedreven kart, waarvoor Insulcon de racestoel met een hitteschild en de olieleiding met hittebestendige isolatie heeft bekleed.
   Lees meer

  • Hot Spot Reparatie in Duitsland

   De laatste 30 jaar heeft de Insulcon Groep met veel succes wereldwijd een groot aantal aan Hot Spot Repair projecten uitgevoerd, bijv. in process heaters, boilers (HSRG), reformers. Terwijl de meeste units nog volop in bedrijf waren.
   Lees meer

  • Succesvol REL Project

   Insulcon Refrex Expanchor Lining System Roof + open

   Insulcon’s REL systeem werkt nu ook succesvol in een keramische “shuttle kiln” in het verre Oosten. Recent heeft de Insulcon Groep een succesvol REL (Refrex® Expanchor® Lining[sitetree_link,id=543]) project uitgevoerd in een periodieke oven (shuttle kiln) op een keramische productie plant. In de voorafgaande jaren heeft de Insulcon Groep al eerder twee soortgelijke ovens van een REL bekleding voorzien.
   Lees meer

  • Grote hot spot in een reformer

   Insulcon Petrochem Furnace and burner

   Een grote hot spot werd aangetroffen in het dak van een reformer als gevolg van een beschadiging in de keramische vezelmodulebekleding. Door het gebruik van onze hot endoscopy inspectietechniek (met watergekoelde lans) konden we in een van de procespijpen een lek detecteren dat overdruk bleek te veroorzaken in een deel van de reformer.
   Lees meer