The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Hot Spot Reparatie in Duitsland

  De laatste 30 jaar heeft de Insulcon Groep met veel succes wereldwijd een groot aantal aan Hot Spot Repair projecten uitgevoerd, bijv. in process heaters, boilers (HSRG), reformers. Terwijl de meeste units nog volop in bedrijf waren.

  Deze unieke HSR techniek bestaat uit een speciaal ontwikkelde reeks van hoge temperatuur mixen, een volledig gecontroleerde pneumatische injectie systeem en natuurlijk uit een stand-by team van gekwalificeerde, ervaren engineers.

  Lees meer over Hot Spot Repair (HSR) en Hot Endoscopy (HE).

  Eén van onze laatste projecten was een succesvolle Hot Spot Repair service in Duitsland. Door een gecertificeerde infrarood scan procedure werd de Hot Spot geanalyseerd en vastgesteld, namelijk in het thermo-element van de reactor. Nadat de geplande shut down van de reactor doorgevoerd was, konden onze engineers een binnentemperatuur van 1200°C meten met een drukwaarde van nul.

  De volgende stap was de injectie van een HT injection mix (Injection mould) door de opening van een thermo-element, onder gecontroleerde druk en viscositeit, om zo de ontstane scheuren en gaten in de beschadigde vuurvaste isolatielaag op te vullen.

  Een uur later werd de laatste infrarood scan genomen om er zeker van te zijn, dat het HSR gebied in zijn geheel was gerepareerd.Het resultaat is een tevreden klant, een voormalige Hot Spot die in een permanente cold spot veranderd is en een veilige werkomgeving.

  Vermoedt u een Hot Spot in één van uw thermische units? Het Insulcon HSR systeem elimineert al uw Hot Spot problemen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen (hotspotrepair@insulcon.com) of +31 (0)167-565750.