search

Deken of Touw als Busbar Afdichting?

Wat zijn de verschillen tussen deken of touw als busbar afdichting? Om te voorkomen dat materiaal uit de voorgevormde sleuf in de kathode ontsnapt tijdens het aanbrengen van het gietijzer, kan men stukken touw of deken stroken gebruiken om de spleten tussen stang en sleuf af te dichten.

Aangezien de aluminiumindustrie een sterke voorkeur heeft voor niet-keramische materialen, is het de reden waarom dit artikel niet-keramische materialen zal bevatten, hoewel keramische producten ook verkrijgbaar zijn.

Busbar Sealings for anode baking and molten aluminium processes

Dekens

De dekens kunnen in verschillende afmetingen worden gestanst, waardoor een oplossing op maat voor uw busbar worden gemaakt. Deze gestanste onderdelen worden aan het begin en het einde van de busbar geplaatst. Om te voorkomen dat de deken stroken naar binnen klappen is het aan te raden om tape aan te brengen om de deken stroken te bevestigen.

Materiaal

Om een deken als busbar afdichting te gebruiken, wordt aangeraden om minimaal 128 kg/m3 dichtheid voor uw deken te gebruiken en een dikte van ongeveer 19-25 mm voor een juiste afdichting.

Busbar Sealing blankets or rope as busbar sealings, Insulcon, Keramab.

Touwen

Touwen zijn gemaakt van flexibele materialen waardoor ze gemakkelijker in de vormen van de busbars te plaatsen zijn. De touwen kunnen  met de hand kunnen worden geplaatst en blijven door het stevige materiaal rechtop staan.

Anode Busbar Sealing with the use of a rope in primary aluminium production.

Deze afbeelding is een voorbeeld van een busbar afdichting. De werkelijke afdichting kan er anders uit zien.

Materiaal

Voor het materiaal touw adviseren wij om gebruik te maken van Isofrax® Touw. Dit materiaal is verkrijgbaar in de diameter maten van 3-50 mm die perfect past bij elke afmeting van de busbar. Het materiaal is mechanisch sterker dan de dekens wat leidt tot een steviger materiaal.

Conclusie

Busbar afdichtingen kunnen in allerlei vormen en diktes worden geproduceerd. Met een eigen machinepark zijn we in staat om u te faciliteren met beide opties. Zowel dekens als touwen kunnen bruikbare opties zijn als busbar afdichting.

Vind andere aluminium of non-ferro oplossingen hier.

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

26-10-2022

Insulcon N.V. op de Petrochymia beurs

Read more