search

Nieuws

Wij zijn continu op zoek naar nieuwe systemen, producten en diensten om onze klanten te voorzien van de beste oplossing op het gebied van hoge temperatuur isolatie.

Weer een uitdaging volbracht!

Insulcon heeft onlangs een mooi en uitdagend project gerealiseerd waarin verschillende producten van Insulcon werden gecombineerd, namelijk een vacuüm vormdeel, isolatiedekens en vuurvaste coating.

Lees meer

Efficiëntie verhogen en energie besparen met Insulcoat 1260 RFL!

Voor steenfabrieken om hun energieverbruik en CO2 uitstoot te verlagen, heeft Insulcon een compleet pakket met specifieke producten en diensten samengesteld, waaronder Insulcoat 1260 RFL, een coating speciaal ontwikkeld voor wanden van de tunneloven.

Lees meer

Aerogels - Op maat gemaakt voor uw toepassing bij Insulcon

Custom-made Pyrogel® & Cryogel® isolatiedekens bij Insulcon!

Lees meer

Kwaliteitslogo RAL-GZ 719

Insulcon heeft de hercertificering behaald van het "Gütezeichen RAL-GZ 719''.

Lees meer

Insulcon op LH Pétro+Chimie 2023

Bezoek Insulcon op LH Pétro+Chimie 2023 – Stand A33-B32!Op 22 en 23 november zal de tweede editie van LH Pétro+Chimie in Carré des Docks in Le Havre, Frankrijk plaatsvinden.

Lees meer

Een opmerkelijke prestatie

Zo snel mogelijk een Wearflex® Weefselcompensator installeren, dat was de vraag; Een Franse klant nam contact met ons op vanwege het urgent verzoek om een kapotte weefselcompensator met een lengte van 60 meter zo snel mogelijk te vervangen.

Lees meer

Succesvolle installatie Pyrogel® XTF

Afgelopen weken heeft Insulcon geassisteerd bij een passief brandbeschermingsproject waarbij Pyrogel® XTF werd gemonteerd op een installatie van een petrochemisch bedrijf in het Rotterdamse havengebied.

Lees meer

Investering nieuwe breimachines

Door de stijgende vraag naar kachels (vooral houtkachels) in de afgelopen jaren is er ook meer vraag naar gebreide E-Glas pakkingen.

Lees meer

Insulcon als Erkend Leerbedrijf

Afgelopen 5 maanden hebben drie studenten van Curio Bergen op Zoom ons productieteam versterkt en ervaring opgedaan als mechanisch operator A tijdens hun stageperiode.

Lees meer

Insulvac® - de beste oplossing!

Onze Insulvac® vacuümgevormde producten In onze eigen vacuümvormfabriek in Steenbergen, Nederland, produceren wij een breed gamma met verschillende kwaliteiten Insulvac® vacuümvormen met classificatietemperaturen tot 1600°C.

Lees meer

Energie en CO2 reductie in petrochem: Wearflex® Telescopic Seals

In een wereld waar de energiekosten steeds belangrijker worden also onderdeel van het totale kostenplaatje van de operatie, is het aan te bevelen om te checken of er besparende mogelijkheden zijn en om grip hierop te krijgen.

Lees meer

Insulcon N.V. op de Petrochymia beurs

Op de 23e en 24e november vindt de Petrochymia beurs plaats in Martigues.In dit hart van de "Gouden Driehoek van de Chemische Industrie", komen op Petrochymia gedurende twee dagen alle belanghebbenden van de petrochemische, chemische, raffinage-, olie & gas- en offshore sectoren samen.

Lees meer

Kijk binnen bij bedrijven - 18 oktober 2022

In oktober staat "Kijk binnen bij bedrijven" weer op de agenda, georganiseerd door "Samen in de Regio" en Insulcon doet hier graag aan mee.

Lees meer

Energie besparing door goede isolatie in de petrochem: Refrex® Multi Tube Bellows

Om uw energiekosten te verlagen is een goede isolatie een belangrijke factor.Energiebesparing is tegenwoordig een nog belangrijker thema dan ooit tevoren.

Lees meer

Van draad naar hoog temperatuur textiel

LeveringsprogrammaInsulcon heeft in haar leveringsprogramma een breed scala van hittebestendige textielproducten tot wel 1600°C.

Lees meer

ISO certificering verlengd!

Trots zijn wij op de verlenging van onze ISO9001, ISO14001 en VCA certificering!We hebben mooie complimenten gekregen van de auditor van TÜV Nederland over ons managementsysteem, de ambities van het bedrijf en het bewustzijn van kwaliteit, arbo en milieu bij de medewerkers.

Lees meer

Insulcon Technical | The new name for AIS Technical.

As per April 2022 we welcome Insulcon Technical into the Insulcon Group!

Lees meer

Uw hittebestendige textielafdichtingen worden bij ons gemaakt!

Uw hittebestendige textielafdichtingen worden bij ons gemaakt!De eisen die aan hittebestendig textiel worden gesteld veranderen voortdurend, als gevolg van het toenemende milieubewustzijn en de veranderende wetgeving.

Lees meer

Bezoek Insulcon N.V. op Maintenance Antwerpen 2022!

Bezoek ons op Maintenance Antwerpen 2022!

Lees meer

Unifrax + Lydall = Alkegen

Vanaf vandaag gaan twee van onze trouwe toeleveranciers, Unifrax en Lydall, verder onder de nieuwe naam Alkegen.

Lees meer

naamswijziging van Keramab N.V. naar Insulcon N.V.

Keramab N.V is al sinds 1996 middels een overname een succesvol bedrijf binnen de Insulcon groep.

Lees meer