search

Efficiëntie verhogen en energie besparen met Insulcoat 1260 RFL!

Voor steenfabrieken om hun energieverbruik en CO2 uitstoot te verlagen, heeft Insulcon een compleet pakket met specifieke producten en diensten samengesteld, waaronder Insulcoat 1260 RFL, een coating speciaal ontwikkeld voor wanden van de tunneloven.

Minder uitval 

De hoge reflecterende werking van de coating vermindert warmteverlies en geeft een homogenere verhitting van de stenen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de steenpakketten aan de buitenkant van de wagen aanzienlijk verbeterd. Dus minder uitval! 

Het voordeel van Insulcoat 1260 RFL in een tunneloven

Technische gegevens van Insulcoat 1260 RFL 

Insulcoat 1260 RFL, samengesteld op basis van mulliet, is een vuurvaste coating die in de eerste plaats is ontworpen voor het coaten van ovenwanden. Insulcoat 1260 RFL bevat geen keramische vezels en wanneer er boven de 800°C wordt gestookt vormt Insulcoat 1260 RLF een taaie 'eierschaal'-achtige afwerking die:

  • Vuurvaste oppervlakken inkapselt;
  • "Hete zones” beschermt tegen door de lucht gedragen stof / vervuiling;
  • Slijtvast is;
  • Chemisch inert en chemisch resistent is;
  • Vuurvaste bekledingen beschermt en zo de levensduur verlengt;
  • Een zeer hoog energie-reflecterend effect heeft, wat weer leidt tot energiebesparing.

Onze specialisten

Onze specialisten kunnen de coating op de wanden in de “hete zone” voor u snel aanbrengen met een hoge druk spuitpistool of borstel. Deze coating kan worden gebruikt op meerdere vuurvaste wanden zoals van vuurvaste stenen, vezelbekledingen en beton, zowel op nieuwe- als bestaande bekledingen (indien in goede staat).

Insulcoat 1260 RFL aangebracht in de tunneloven van steenfabriek De Rijswaard (Nederland).

Datasheets

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

2-05-2024

Weer een uitdaging volbracht!

Read more