search

Andere industrieën

Nieuwe Industrieën

Naast de grotere traditionele industrieën die de Insulcon Groep bedient, is er ook een sterke focus op nieuwe industrieën. Insulcon houdt de opkomende trends, die vaak gerelateerd zijn aan energietransities, nauwlettend in de gaten. Insulcon ontwikkelt isolatieoplossingen voor opkomende trends om een geschikte partner te zijn in het optimaliseren van productieprocessen. Met name oplossingen die bijdragen aan een veilig, milieuvriendelijk en energiebesparend, dus CO2-reducerend productieproces.

Opkomende markten voor Insulcon zijn bijvoorbeeld toepassingen en industrieën gerelateerd aan Lithium Ion batterijen (verpakking, isolatie, passieve brandbeveiliging), P2X (zoals Waterstof), LNG en andere nieuwe energiebronnen, waarbij de drager van de energie, of het proces geïsoleerd moet worden.

Waterstof

Als alternatieve energiebron wordt waterstof een hele belangrijke. In de gehele P2X keten van opwekking van natuurlijke energie, productie van P2X/H20/Waterstof (PEM, alkaline, SOEC en AEM electrolyse), het transport hiervan tot aan het gebruik hiervan is de Insulcon group de juiste partner om geschikte oplossingen te bieden op het gebied van isolatie in diverse atmosferen. Insulcon is betrokken bij enkele van de meest geavanceerde SOEC- en andere ontwikkelingen op het gebied van waterstofproductie en zal dit de komende jaren verder uitrollen.

Lithium Ion / Altilium

Samen met onze partners heeft Insulcon een slim concept ontwikkeld om transportverpakkingen van Lithium Ion producten te isoleren tegen de problemen in verband met een ''thermal runaway'', die niet alleen een hoge temperatuur bevatten, maar ook een mengsel uitstoten van chemische gassen die tijdens dit proces ontstaan. Onze Altilium productline is een geavanceerde oplossing, die uitgebreide flexibiliteit biedt in verpakkingsontwerp en daarnaast optimale bescherming levert.

LNG

Isolatieproblemen rond vloeibaar aardgas, het transport en het gebruik van dit product zijn niet te onderschatten. Denk bijvoorbeeld aan corrosie onder isolatie (CUI). Door het productportfolio van aerogel en de conversiemogelijkheden binnen de Insulcon Groep hebben wij de mogelijkheid om onze klanten oplossingen op maat te bieden.  

Keramische industrie

Natuurlijk kunnen we onze partners in de meer traditionele markten niet vergeten, zoals de keramische industrie, om hen te helpen de omschakeling te maken naar een vernieuwde manier van produceren. Onze langdurige ervaring met de internationale keramische industrie heeft geleid tot een brede selectie van op maat gemaakte producten en systemen.

Alle producten hebben uitstekende eigenschappen zoals slijtvastheid, erosiebestendigheid, hoge sterkte, uitstekende temperatuurstabiliteit en efficiëntie. Wij hebben producten voor (het gebruik als) hot face ovenbekledingen, back-up isolatie, oven deur afdichtingen, expansion gap fillers en ovenmeubel vuurvaste vormen.

Producten zoals:  

Naast een reeks standaardproducten zijn wij in staat om op maat gemaakte producten volgens u specifieke wens te ontwerpen en te vervaardigen. 

 

Advies nodig? Of heeft u vragen?

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte oplossing! Laat uw gegevens achter dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Laatste nieuws

20-02-2024

Aerogels - Op maat gemaakt voor uw toepassing bij Insulcon

Read more