search

Andere industrieën

Nieuwe Industrieën

Naast de grotere traditionele industrieën die de Insulcon Groep bedient, is er ook een sterke focus op nieuwe industrieën. Insulcon houdt de opkomende trends, die vaak gerelateerd zijn aan energietransities, nauwlettend in de gaten. Insulcon ontwikkelt isolatieoplossingen voor opkomende trends om een geschikte partner te zijn in het optimaliseren van productieprocessen. Met name oplossingen die bijdragen aan een veilig, milieuvriendelijk en energiebesparend, dus CO2-reducerend productieproces.

Opkomende markten voor Insulcon zijn bijvoorbeeld toepassingen en industrieën gerelateerd aan Lithium Ion batterijen (verpakking, isolatie, passieve brandbeveiliging), LNG en andere nieuwe energiebronnen, waarbij de drager van de energie geïsoleerd moet worden.

Keramische industrie

Natuurlijk kunnen we onze partners in de meer traditionele markten niet vergeten, zoals de keramische industrie, om hen te helpen de omschakeling te maken naar een vernieuwde manier van produceren. Onze langdurige ervaring met de internationale keramische industrie heeft geleid tot een brede selectie van op maat gemaakte producten en systemen.

Alle producten hebben uitstekende eigenschappen zoals slijtvastheid, erosiebestendigheid, hoge sterkte, uitstekende temperatuurstabiliteit en efficiëntie. Wij hebben producten voor (het gebruik als) hot face ovenbekledingen, back-up isolatie, oven deur afdichtingen, expansion gap fillers en ovenmeubel vuurvaste vormen.

Producten zoals:  

Naast een reeks standaardproducten zijn wij in staat om op maat gemaakte producten volgens u specifieke wens te ontwerpen en te vervaardigen. 

Lithium Ion

Samen met onze partners heeft Insulcon een slim concept ontwikkeld om transportverpakkingen van Lithium Ion producten te isoleren tegen de problemen in verband met een ''thermal runaway'', die niet alleen een hoge temperatuur bevatten, maar ook een mengsel van chemische gassen die tijdens dit proces ontstaan. 

LNG

Isolatieproblemen rond vloeibaar aardgas, het transport en het gebruik van dit product zijn niet te onderschatten. Denk bijvoorbeeld aan corrosie onder isolatie (CUI). Door het productportfolio van aerogel en de conversiemogelijkheden binnen de Insulcon Groep hebben wij de mogelijkheid om onze klanten oplossingen op maat te bieden. 

Waterstof

Als alternatieve energiebron wordt waterstof een hele belangrijke. In de gehele P2X keten van opwekking van natuurlijke energie, productie van P2X/H20/Waterstof (PEM, alkaline, SOEC en AEM electrolyse), het transport hiervan tot aan het gebruik hiervan is de Insulcon group de juiste partner om geschikte oplossingen te bieden op het gebied van isolatie in diverse atmosferen. 

 

Advies nodig? Of heeft u vragen?

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte oplossing! Laat uw gegevens achter dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Laatste nieuws

21-09-2023

Een opmerkelijke prestatie

Read more