search

Marine & Offshore

shutterstock 62867116

Offshore platform

Passieve brandbescherming is een must in de Marine & Offshore en daarom heeft Insulcon in haar leveringsprogramma een breed scala aan oplossingen voor speciale toepassingen in de Marine & Offshore installaties.

De Marine & Offshore stellen zeer hoge eisen aan veiligheid en comfort. Voor beide industrieën zijn brandrisico's van groot belang en hebben daarom een belangrijke invloed op ontwerp en exploitatie.

Producten en constructie die worden ingezet in deze industrieën moeten worden getest en goedgekeurd volgens de regels en voorschriften van de IMO 2010FTP code.

Passive Fire Protection (PFP)

Passieve brandbeveiligingsmaatregelen bereiken hun beoogde doel door:

• De brandwerendheid van de constructie te verhogen
• De constructie te beschermen tegen de gevolgen van brand
• Branduitbreiding door secundaire ontsteking te beperken
• Het uitbreiden van vlammen, rookontwikkeling en rookverspreiding te beperken
• Het gevaar van door brand veroorzaakte instorting of vervorming van de constructie tot een minimum te beperken

De ultieme bescherming voor installaties en personeel. Een brand aan boord van een schip kan verwoestend zijn met ernstige risico's voor passagiers, bemanningsleden, havens en het milieu.

Producten

Onze producten die kunnen worden toegepast in de Marine & Offshore sector: 

FyreWrap® Marine Dekens A, H and J systemen

FyreWrap® Marine dekens zijn lichtgewicht isolatie vezeldekens voor stalen- en aluminium schotten en dekken, die gebruikt worden voor de bouw van snelle veerboten voor passagiers en voertuigen, cruiseschepen, commerciële- en militaire schepen, maar ook offshore olieplatformen. FyreWrap® dekens zijn specifiek ontworpen om weerstand te bieden aan zware omstandigheden, zoals cellulose-, koolwaterstof- en straalbranden. Ze beperken de branddoorslag en warmteoverdracht.  

FyreWrap® schot- en deksystemen hebben een uitzonderlijk laag gewicht. Voor een A60 stalen dek (brede pen-afstand) is bijvoorbeeld slechts 2,88 kg/m2 isolatie nodig.

Met een gewichtsbesparing tot 50% op de isolatie, in vergelijking met bestaande systemen, kan met FyreWrap® Marine deken een aanzienlijke gewichtsbesparing op het schip worden bereikt. Dit leidt tot besparingen op de bedrijfskosten door een lager brandstofverbruik en een verbeterde vaartuigefficëntie. Omdat in FyreWrap® dekens geen bindmiddelen zitten, zullen ze bij brand geen rook ontwikkelen.

Wanneer de isolatie wordt gebruikt op plaatsen die blootstaan aan weersinvloeden of mogelijke fysieke schade, zijn beschermende bekledingen zoals aluminiumfolie, glasdoek en bescherming tegen weersinvloeden beschikbaar.

Passieve brandbeveiliging-certificaten zijn op aanvraag verkrijgbaar voor diverse producten en systemen, zoals H60 Bulkhead, H60 Steel deck enz.

FyreWrap® kabel isolatie

FyreWrap® kabel isolatie is een dunne, flexibele, isolerende omkleding/overtrek die ontworpen is om een brandveilige mantel te bieden rond de kabelgoten en kabelbuizen.

shutterstock 59392900

Wearflex® Insulation Covers 

Wearflex® isolatiematrassen zijn geprefabriceerde, isolerende matrassen, toepasbaar voor de hittebestendige en akoestische isolatie van onregelmatige en complexe vormen, zoals bijvoorbeeld in machinekamers van een schip.  

Wearflex® Q-Fire Expansion Bellows  

Wearflex® Q-Fire compensatoren zijn brandwerende verbindingen die met succes werden getest. Tijdens deze brandtests werd de Wearflex Q-Fire compensator gedurende 66 minuten (60 minuten + 10%) blootgesteld aan een gesimuleerde brand waarbij de temperatuur opliep tot circa 1000°C.

Q fire2

Hittebestendige industriële textielproducten  

In onze fabriek in België produceren wij een complete range van hittebestendig textiel (max. 1400°C).

Aerogel blankets (nanoporeuze Super Isolatie) 

Een Aerogel blanket is bijvoorbeeld Pyrogel XTF. Dit is een hoog temperatuur bestendige isolatie, speciaal ontwikkeld voor passive fire protection toepassingen.

Cryogel® Z is een flexibel aerogel deken, ontworpen voor maximale thermische bescherming bij minimaal gewicht en dikte, waardoor het de eerste keuze is in koude omgeving zoals voor de LNG-markt. Getest volgens IMO 2010 FTP code Parts 2 & 5, UL1709 en OTI 95 634. Cryogel® Z is ongeëvenaard in "cold cycling" en cryogene toepassingen.

Ecomab Textiel Cryogel Z.1

 

Advies nodig? Of heeft u vragen?

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte oplossing! Laat uw gegevens achter dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Laatste nieuws

2-05-2024

Weer een uitdaging volbracht!

Read more