search

Energie en CO2 reductie in petrochem: Wearflex® Telescopic Seals

In een wereld waar de energiekosten steeds belangrijker worden also onderdeel van het totale kostenplaatje van de operatie, is het aan te bevelen om te checken of er besparende mogelijkheden zijn en om grip hierop te krijgen.

Reformer

Een van de bedrijfsonderdelen waar veel energie wordt verbruikt en ook verloren gaat, is de reformer. Om het energieverlies te beperken moet worden nagegaan waar warme lucht weglekt, of, in het geval van een reformer die onder lichte onderdruk werkt, moet worden nagegaan waar koude lucht binnenstroomt.

Catalyst tubes

Bovenin de reformer, waar de katalysatorbuizen door het dak gaan, komt koude lucht binnen. Om deze ongewenste instroom te voorkomen, moeten deze doorvoeren worden afgedicht. Wij adviseren hiervoor onze telescopische afdichtingen.

Wearflex Telescopic seals

Telescopic seals

Aangezien de katalysatorbuizen tijdens het in bedrijf zijn vrij moeten kunnen bewegen en uitzetten, is het noodzakelijk ze daarvoor voldoende ruimte te geven. n Deze kostbare onderdelen wil je niet beschadigen. Daarom heeft Insulcon een systeem ontwikkeld waarmee we een afdichtingssysteem kunnen aanbieden om de opening tussen het dak van de reformer en de katalysatorbuis af te dichten. Dit systeem dekt axiale bewegingen van 100 tot 350 millimeter, wat de totale bewegingen van deze buizen dekt. Deze telescopische afdichting is niet alleen afdichtend, maar heeft ook thermisch isolerende eigenschappen tot 900 °C.

Aangezien de telescopische afdichtingen als "easy to install" onderdelen in onze fabriek worden geproduceerd, zorgen zij voor een efficiënte installatie en een minimum aan afval ter plaatse.

Wearflex Telescopic seal 

Dit is slechts één van de vele isolatie en afdichtings oplossingen die wij bieden voor de petrochemische industrie. Bent u nieuwsgierig wat wij u kunnen bieden? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Check ook onze Wearflex® website.

Dit product bespaart u energie

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

2-05-2024

Weer een uitdaging volbracht!

Read more