The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Engineering

  Onze afdeling industriële engineering bestaat uit ervaren vakmensen, die er in de eerste plaats voor zorgen dat de bedrijfsdoelstellingen van onze relaties op een veilige, tijdige en kostenefficiënte manier worden bereikt.

  Ervaring en oplossingen

  Binnen deze afdeling beschikken wij over senior applicatie-engineers en productmanagers die onze relaties voorzien van de meest up-to-date technische ondersteuning en advies om hun specifieke eisen in (lage thermische massa) vuurvaste toepassingen en 'state of the art' thermische en energiebesparende oplossingen op te lossen.

  Wat kan de afdeling engineering betekenen? 

  Ontwerpstudies, warmte doorgangsberekeningen, installatie, tekeningen, inclusief protocollen en R&D ontwikkeling maken deel uit van onze dagelijkse activiteiten en diensten.

  Waarom heeft u een warmte doorgangsberekening nodig?

  De essentie van deze berekeningen is om inzicht te krijgen in de temperatuurtoepassingen van een materiaal en het toepassingsgebied van het proces waarin het materiaal wordt toegepast. Met behulp van deze berekening kunnen wij u een nauwkeurig advies geven, zoals wat voor materialen, diktes en andere speciale productcombinaties u zou moeten gebruiken om uw probleemgebied op de juiste manier aan te pakken.

  Wij kunnen u voorzien van berekeningen die kunnen worden gecombineerd met verschillende materialen, waardoor u de kosten van uw isolatiematerialen kunt verlagen.

  Engineering expansion joints on computer with production facility in the back

  Over thermische berekeningen

  Deze berekeningen worden gemaakt met specifieke criteria om de berekening op te maken. Deze criteria zijn factoren zoals: dikte, materiaalsoort, omgevingstemperatuur, wind, warmtegeleidingscoëfficiënt, Mat-N°, gewicht in kg/ gebaseerd op een bepaalde ASTM-norm, VDI-norm of andere norm die voor uw situatie van toepassing zou zijn.


  Onze engineering afdeling is in staat berekeningen te maken met gebruik van verschillende vormen zoals cilinders of andere oppervlakken en oriëntaties zoals verticale wanden of daken. De meeste van onze thermische berekeningen worden gemaakt voor ovens, reformers of pijpen, maar andere berekeningen zijn beschikbaar.

  Over ons

  De Insulcon Groep is een 'one stop shop' die klanten de mogelijkheid biedt om verschillende opties te hebben. Dit geeft u de mogelijkheid om verschillende materialen te kiezen en te combineren voor uw toepassing.