The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Hot spot repair service (reparatiedienst)

  Onze hot spot repair service (reparatie van vuurvaste producten) is een echte trouble shooting specialiteit.

  Dit helpt u bij het beheer van de productie-eenheid en de efficiency-doelstellingen en voorkomt ongeplande (dure) shutdowns. Gedurende de laatste dertig jaar heeft Insulcon over de hele wereld met groot succes vele grote hot spot repair werkzaamheden uitgevoerd terwijl bedrijfsprocessen doorliepen. Dit unieke systeem bestaat uit een speciaal ontwikkelde mix, een gecontroleerd pompsysteem en natuurlijk een aantal ervaren stand-by engineers.

  Continue werking van de meeste ovens resulteert in een verslechtering van de harde vuurvaste bekleding en zal de back-up isolatie beschadigen. Scheurvorming en afbrokkeling van de vormstukken en bekleding zal de back-up isolatie blootstellen aan de hoge temperaturen van de in werking zijnde oven. De back-up isolatie zal oververhit raken en hot spots zullen optreden. Dit zal resulteren in een uitval van de heater / oven en een zeer lange cooling-down periode voordat een feitelijke inwendige inspectie en vuurvaste reparatie mogelijk zal zijn.

  Het hot spot reparatiesysteem van Insulcon zal al die problemen voorkomen. In nauwe samenwerking met onze partner Harm Meijer BV zullen speciaal opgeleide technici onmiddellijk handelen.

  1. Terwijl het systeem functioneel blijft, worden gaten geboord in de buitenplaat.
  2. Speciaal ontwikkelde Injectionmoulds worden nu door nozzels geïnjecteerd.
  3. Zodra het Injectionmould is geïnjecteerd koelt het hele hot spot gebied direct af.
  4. Drukwijzigingen in combinatie met meer dan 30 jaar ervaring geven aan wanneer het gat volledig is gevuld.
  5. De gerepareerde plek blijkt meestal kouder te zijn en te blijven dan de rest van de unit.

  Voor een visuele indruk kunt u het filmpje over de grootste hot spot reparatie in de geschiedenis van de Insulcon Group bekijken op ons YouTube-kanaal.