search

Supervisie en inspectie

Succes als service

Het succes van onze industriële producten en oplossingen wordt gegarandeerd door onze ervaring en ons productdesign. Het vereist echter ook een goede installatie. Als u niet de juiste kennis, expertise of middelen in huis hebt om de situatie te beoordelen of een installatieploeg te managen, biedt Insulcon u deze service door toezicht en inspectie op locatie te verzorgen.

Inspectie en toezicht

Ons inspectie- en supervisieteam voor onder andere Wearflex® compensatoren en andere Wearflex® producten is 24 uur per dag beschikbaar. Zij kunnen u voorzien van maandelijkse inspectierapporten. Dit versnelt uw besluitvormingsproces en adviseert u of een installatie moet worden gerepareerd of vervangen.

Industriële isolatie biedt mogelijkheden om zowel energie als kosten te besparen

Veel productiefaciliteiten hebben echter onvoldoende isolatie. TIPCHECK auditing biedt een betrouwbare manier om de potentiële energie- en kostenbesparingen te identificeren die haalbaar zijn door industriële isolatie.

Verminder de impact op het milieu

We verplichten ons om onze impact op het milieu te verminderen door intelligente isolatieoplossingen te implementeren. Het verbeteren van de warmte-isolatie in industriële installaties biedt aanzienlijke mogelijkheden voor energiebesparing en CO2-vermindering. Gezien de hogere temperaturen waarmee industrieën te maken hebben, wordt de rol van effectieve technische isolatie bij het minimaliseren van warmteverlies nog crucialer. Verrassend genoeg hebben studies uitgevoerd door EiiF aangetoond dat een aanzienlijk aantal locaties met lage temperaturen (tussen 50 en 100°C) volledig ongeïsoleerd blijven, wat een enorm potentieel voor energiebesparing biedt. Bovendien is het aanbrengen van isolatie op deze locaties kosteneffectief.

Insulcon en TIPCHECK

En wat betreft de processen met hoge temperaturen: hoewel veel delen van de installatie al geïsoleerd zijn, zijn er verschillende manieren om dit te verbeteren en een nog grotere besparing te realiseren. Insulcon heeft een gecertificeerde TIPCHECK-expert in huis. Heb je informatie of zelfs een TIPCHECK nodig? Aarzel dan niet om een offerte aan te vragen of hulp te vragen op het gebied van isolatie.

Het TIPCHECK-programma levert veelzijdige energie- en andere voordelen op voor de energieverbruiker, het toevoersysteem en de economie. Industriële isolatie is een bewezen technologie die meerdere voordelen biedt:

- Verlaagt energie- en productiekosten
- Verhoogt de energie-efficiëntie
- Vermindert CO₂-uitstoot
- Verbetert de procesefficiëntie
- Vermindert veiligheidsrisico's voor personeel en apparatuur
- Verbetert het concurrentievermogen
- 75% van de TIPCHECK's leiden tot investeringen in isolatie
- De terugverdientijd van de geïnitieerde TIPCHECK-isolatieprojecten was in de meeste gevallen 2 jaar of zelfs minder

 

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

2-05-2024

Weer een uitdaging volbracht!

Read more