search

Weer een uitdaging volbracht!

Insulcon heeft onlangs een mooi en uitdagend project gerealiseerd waarin verschillende producten van Insulcon werden gecombineerd, namelijk een vacuüm vormdeel, isolatiedekens en vuurvaste coating.

Het betrof een branderdeksel voor een gewaardeerde klant die op een nieuwe oven wordt gezet om deze langzaam op gebruikstemperatuur (1200°C) te brengen, dit zal ongeveer een week duren.

Voor dit project moest rekening gehouden worden met verschillende vereisten, zoals:

  • Temperatuur; de temperatuur aan de buitenkant diende teruggedrongen te worden tot minder dan 65°C.
  • Type vezels; keramische vezels waren niet toegestaan in de toepassing, waardoor gekozen is voor lage bio-persistentie Insulfrax® vezels.
  • Gewicht; de traditionele manier van isoleren zou het deksel te zwaar maken voor de toepassing, daarom werd er ook voor onze oplossing gekozen.

Met deze informatie ging ons team van specialisten aan de slag en kwam uit op de volgende oplossing. Wij produceerden een vacuüm gevormd branderblok en plaatsten het in de branderdeksel, waarna de ruimte werd opgevuld met Insulfrax® 1300 HT isolatiedekens om het goed af te dichten. Deze bekleding hebben we gecoat met Insulcoat 1450 om het nog beter bestand te maken tegen de hoge temperatuur en slijtage. Deze oplossing voldeed aan alle eisen en werd volledig uitgevoerd in de productiefaciliteit van Insulcon.

Al met al, een uitdaging die weer succesvol is volbracht. Met dank aan onze toegewijde collega’s die een op maat gemaakte oplossing hebben gecreëerd voor onze klant!

Branderblok gemaakt door en bij Insulcon Het vacuüm gevormde branderblok omhullen met isolatiedekens Branderdeksel gecoat met een vuurvaste coating

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

2-05-2024

Weer een uitdaging volbracht!

Read more