search

Van draad naar hoog temperatuur textiel

Leveringsprogramma

Insulcon heeft in haar leveringsprogramma een breed scala van hittebestendige textielproducten tot wel 1600°C. Het programma bevat onder andere op maat gemaakte isolatie- en afdichtingsmaterialen zoals E-glass tape, Keramab® pakking, Ecomab® koord, Refrex® doek.

Voorbeelden van hoog temperatuur textiel

Deze isolatie- en afdichtingsmaterialen zijn toepasbaar in veel industrieën, zoals Petrochemie, Energie, afvalverbranding centrales, huishoudelijke en grootkeuken apparatuur, glasindustrie enz.

Uitlaatsysteem

Van draad tot textiel

Om tot een industrieel textiel eindproduct te komen, gaat er wel een procedure aan vooraf. Van design, product en grondstoffen keuze, manier van verwerken en het daadwerklijke produceren en afwerken. Als specialist van dit hoogwaardige textiel beschikken wij in onze fabrieken over uitgebreide machineparken, waarmee wij onze moderne high-tech materialen kunnen verwerken tot de juiste eindproducten voor onze klanten. 

Ovendeur bekleed met Refrex® Expanchor® Lining System (REL)

Grondstoffen die wij hiervoor gebruiken zijn laag bio-persistente-, keramische-, silica- en glasvezels om te kunnen voldoen aan de huidige milieu en veiligheidseisen. Voorbeelden van toepassingen zijn deurafdichtingen in boilers, reformers en andere chemische ovens, isolatie van gas- en stoomturbines, afdichtingen voor ovendeuren en ovenwagens, kacheldeurtjes enz. 

Deurafdichting in een verwarmingsketel

Energiebesparing

Ons hoog temperatuur textiel draagt bij aan energiebesparing en aan verlaging van de CO2 uitstoot en zorgt voor een stabiel productieproces!

Voor meer informatie, neem contact met ons op.  

Insulcon, klantgericht, betrouwbaar en deskundig

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

2-05-2024

Weer een uitdaging volbracht!

Read more